06-54264456
home wie ben ik? kPNI en orthomoleculair consult cursus nieuws contactInzicht krijgen in de kracht van voeding kan ook via het volgen van cursussen.
De cursussen kunnen als losse modules gevolgd worden, of als deelopleidingen voor
de opleiding tot Voedingscoach, en instapcursus voor de opleiding Epifysiologie zoals opgesteld door het opleidingscentrum Evenwijs in Balk (www.evenwijs.nl).

 

5-daagse basiscursus “Voeding volgens orthomoleculaire principes” (Voeding 1)            

Data voorjaar 2023 in Haren:

17, 18, 23, 24 en 25 maart 2023

kosten: 435,- inclusief koffie, thee en cursusmap, de lunch nemen we zelf mee

tijdstip:  9.30uur -16.00uur

Zoals we inmiddels wel weten is ons lichaam een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Het zou onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat we minimaal drie maal per dag doen, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam. Tijdens de cursus nemen we onze dagelijkse voeding eens even goed onder de loep. Wat zit er allemaal in en wat niet (meer)? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Behandeld worden macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten) en micronutriënten (vitaminen, mineralen, fyto-nutriënten en anti-nutriënten). Waar heb je ze voor nodig? Wat gebeurt daarmee in ons lichaam? Wat zijn de fysiologische en biochemische stappen? Na het volgen van deze cursus kijk je beslist anders tegen bepaaldde voedinsmiddelen aan. Je bent in staat een keuze te maken op basis van kennis (in plaats van een keuze gebaseerd op "ze zeggen"). 


5-daagse vervolgcursus “Verdiepingscursus” voeding en suppletie (Voeding 3

Data voorjaar 2023 in Haren: 

1, 2, 3, 9 en 10 juni 2023

Kosten: 380,- inclusief koffie, thee en cursusmap, de lunch nemen we zelf mee

tijdstip:  9.30uur - 16.00uur

Tijdens deze verdiepingscursus wordt dieper ingegaan op het verband tussen bepaalde ziektebeelden en voeding. Ook storten we ons op de inzet en toepassingen van voedingssupplementen. De do's en dont's en de ins- en outs van vitaminen en mineralen uit een potje. Waar let je op, wanneer zit er " genoeg" in. Welke verbindingen neemt het lichaam makkelijk op, wat is lastig(er). Bovendien besteden we theoretisch en praktisch aandacht aan verschillende coachingsmethoden en anamnesetechnieken.

 

Praktijkcursus (Voeding 2)                                                                                                    

Deze wordt alleen in Balk aangeboden. Voor data zie: www.evenwijs.nl